Domov    O nas    Kontakt
Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje
Bootstrap Slider
Širimo obzorja, združujemo ljudi!

VSEBINA DELAVNIC 2017/18

FOTOGRAFSKI KROŽEK , mentor Stane Toplak

V fotografskem krožku spoznavamo delo s fotoaparati , tehniko nastavitve, uporabo objektivov, kompozicijo fotografije, uporabo bliskavice. Pri praktičnem delu posebno pozornost namenimo fotografiranju različnih motivov. Po fotografiranju na terenu fotografije pregledamo in analiziramo njihovo kvaliteto ter s pomočjo računalnika shranimo izbrane posnetke v album. 

RIŠEM, SLIKAM: 1. in 2. STOPNJA , mentorica Tamara Špitaler Škorič
V delavnico » rišem in slikam" vabimo vse člane, ki imate veselje do slikanja. V teoretičnem delu 4 delavnice bo predstavitev slike kot celota, slikovni prostor, spoznali boste formate in druge pomembne elemente. V praktične delu bo risanje tihožitja in risanje krajine. Študentje na 2. stopnji bodo spoznali barve, vrste barv, barvni krog, barvni ključ in harmonizacijo barv. Teoretično znanje bodo uporabili v praksi .
DRAMSKO LITERARNI KROŽEK, mentor Aleksander Ružič
Namen krožka je postopno razvijanje gledališkega izražanja: doživeto interpretiranje besedila, zmožnost izražanja z mimiko, kretnjami, gibanjem in govorom v odrskem prostoru. Učili se bomo, kako pri dramskih improvizacijah posnemati vsakdanje opravke, izražati občutja, čustva in lastnosti oseb. Končni cilj krožka je priprava krajše dramske predstavitve s postavitvijo na oder. 
IZDELAVA PUNČK IZ CUNJ ZA UNICEF, mentorica Maja Flegar
V Unicefovem programu izdelave punč iz cunj deluje osem naših prostovoljk, ki ne skrivajo veselja in velike volje do dela ter želje, da bi s svojim delom in odnosom do dobrodelnosti animirale čim več naših članic. 
MODELIRANJE Z GLINO
Pridobili boste znanje za pripravo gline in samostojno izdelovanje izdelkov iz gline.