Domov    O nas    Kontakt
Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje
Bootstrap Slider
Širimo obzorja, združujemo ljudi!

Kontaktni podatki

Društvo za izobraževanje
za tretje življenjsko obdobje

Slomškova ulica 33,
SI - 9000 Murska Sobota

Predsednica društva U3
Danica Flisar,
tel.: 051/358-180,
e-pošta:
danica.flisar@gmail.com

skrbnik portala: Ivan Hanc
e-pošta:
ivan.hanc3b@gmail.com

BILI SMO V LJUBLJANI

 

V odlični organizaciji, za katero je predvsem zaslužna naša predsednica ga. Danica, se nas je 50 udeležencev, v zgodnji jutranji uri odpravilo na strokovno ekskurzijo v Ljubljano. Med potjo so nam kolegice Danica, Zdenka in Ivanka všečno predstavile »Zeleno prestolnico Evrope«, obnovljeno in razširjeno »Narodno galerijo« in »Ljubljanski grad«.

Strokovno voden ogled umetniških del od visokega srednjega veka pa vse do dvajsetega stoletja, je bil naš prvi cilj ekskurzije. Začenši z ogledom baročne umetnine Vodnjaka treh kranjskih rek, kiparja Francesca Robb-a, smo si skozi več arhitektonsko čudovitih prostorov ogledali številne umetniške bisere evropskega in slovenskega kiparstva in slikarstva. Med drugimi deli pa tudi zelo znana dela Ivane Kobilice, Maksima Gasparija in drugih umetnikov.

V stari dobri ljubljanski gostilni »Šestica«, smo dobro malicali in se peš odpravili pod vzpenjačo za Ljubljanski grad. Na poti smo se srečali z ljubljanskim županom, Jankovičem, ki nas je celo povabil na pijačo, vendar smo to prijazno odklonili, ker se nam je mudilo naprej.

Na grad smo se povzpeli z vzpenjačo. Pod vodstvom vodiča smo si ogledali znamenitosti gradu in se celo povzpeli na razgledni stolp, od koder smo imeli odličen razgled na mesto in okolico.

Že rahlo utrujeni smo si, dobro strokovno vodeni, z zanimanjem ogledali mnogo rastlin iz različnih predelov Evrope in ostalih kontinentov. 

Po dve urnem prostem pohajkovanju po Ljubljani in posedanju na vrtovih gostinskih lokalov, smo se proti večeru odpravili proti domu, zopet za stopnjo duhovno bogatejši.
teskt in slike: I. H.

Pozdravljena Danica,

Prisrčna hvala za odlično organiziran  pomladanski izlet v Ljubljano..Bilo je enkratno doživetje videti in občudovati bogastvo prenovljene Narodne galerije, se povzpeti na Ljubljanski grad in seveda spoznati  Botanični vrt .Moram pohvaliti tudi vse tri predavateljice z zelo izčrpnimi informacijami o krajih ogleda na avtobusu.

Še enkrat hvala tudi  za prijetno druženje, želim si se več takih izletov.

Lep pozdrav, Vida Marič.