Domov    O nas    Kontakt
Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje
Bootstrap Slider
Širimo obzorja, združujemo ljudi!

25 Maj 2018 

VABILO NA STROKOVNO EKSKURZIJO NA VRHNIKO

DRUŠTVO-UNIVERZA ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE PRI LUMS M. SOBOTA vas za zaključek študijskega leta vabi na strokovno ekskurzijo, ki smo jo organizirali v sklopu medgeneracijskega projekta » Spoznavajmo kulturno dediščino naših krajev«.

Tokrat bomo stopili nekaj korakov  v preteklost in začutili Cankarjev čas. V Cankarjevem letu 2018 je posebej pestro na Vrhniki, rojstnem kraju Ivana Cankarja, zato bo naš cilj ekskurzija na VrhnikoCankar svoj rodni kraj opisuje in opeva v svojih številnih delih. Na Vrhniki nanj poleg njegove spominske hiše opominjata še spomenik in pa tematska pot, ki s sedemnajstimi obeležji pripoveduje zgodbo o življenju Ivana Cankarja. Med drugim nas bo vodila do»enajste šole pod mostom« in cerkve sv. Trojice. Pot bomo končali v Močilniku, ob izvirih reke Ljubljanice.   Pot je polna zanimivih pripovedi tako o Cankarjevih otroških prigodah kot tudi o njegovem kasnejšem življenju. 
Po kosilu  bomo obiskali še Tehnični muzej Slovenije v  Bistri, ki je namenjen zbiranju in posredovanju slovenske tehnične dediščine. Sedež muzeja je v nekdanjem kartuzijanskem samostanu Bistra pri Vrhniki, kjer je na ogled  več stalnih zbirk  z različnih tehničnih področij. Ogledali si bomo le nekaj najbolj zanimiv zbirk.
Ekskurzija bo v petek, 25. maja 2018. Odhod iz AP Murska Sobota ob 7. uri zjutraj.   
Prijave bomo zbirali v ponedeljek, 21. maja 2018 v času dežurstva od 9. do 11. ure v  učilnici 7 na LUMS  do zasedbe mest na enem avtobusu .                                                                             
Ekskurzijo sofinancira MIZŠ, zato je prispevek  le 10 evrov in zajema avtobusni prevoz, voden ogled po Vrhniki, vstopnine in kosilo.                                                                                 
Pridružite se nam na zanimivi in poučni  strokovni ekskurziji!
Ekskurzijo smo uvrstili med dogodke v TVU 2018.
Z lepimi pozdravi! 
                             V Murski Soboti, 14. 5. 2018                                                          Predsednica: Danica  Flisar