Domov    O nas    Kontakt
Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje
Bootstrap Slider
Širimo obzorja, združujemo ljudi!

19 April 2018 

Spoznavajmo Slovenijo in njene sosede - ogled slovenske in avstrijske RADGONE

V četrtek 19. aprila 2018 vas vabimo na obisk mest G. Radgona in Bad Radkersburg. Dobimo se na Avtobusni postaji Murska  Sobota ob 8. uri

Spoznali bomo obe mesti z zelo bogato zgodovino. Nekoč sta bili eno mesto, danes pa ločeni v dveh državah, vendar se v zadnjih letih vse bolj povezujeta.  
Ob prihodu v G. Radgono se bomo najprej zapeljali na Grad, kjer bomo spoznali njegovo zgodovino. Tu bo tudi možnost okrepčila s kavo. Nato bomo obiskali muzej v Starem Špitalu in se sprehodili skozi zgodovino Radgone po ulicah do starega mejnega prehoda in nadaljevali pot v Bad Radkersburg, kjer bo prav tako voden ogled mesta v slov. jeziku ali s prevodom. 
Vsak ogled bo trajal približno uro in pol. V slučaju večjega števila prijav se bomo za oglede mest  razdelili na dve skupini.
Po ogledu se bomo zapeljali do gostilne Kostanj na kosilo, kjer si bomo ogledali pivovarno in pivo tudi degustirali.
Ekskurzijo bomo zaključili z ogledom Oljarne Šeruga na Meleh.
Znižana  cena  ekskurzije je  20 evrov. Razliko do polne cene pokrije društvo.
Na ekskurzijo vabimo tudi člane, ki sicer niso vključeni  v študijski krožek  Spoznavajmo Slovenijo in njene sosede, želijo pa  podrobneje spoznati  obe Radgoni.
Prijave bomo zbirali v ponedeljek  9.  in 16. aprila v času dežurstva od 9. do 11. ure v učilnici 7 na LUMS, sicer pa do zapolnitve mest na avtobusu.
                                                              VLJUDNO VABLJENI!   Mentorica ŠK: Tatjana Drexler