Domov    O nas    Kontakt
Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje
Bootstrap Slider
Širimo obzorja, združujemo ljudi!

24 Oktober 2018 

PREDBOŽIČNI IZLET V TRST

 

Pozdravljeni člani in članice!

V priponki vam pošiljam vabilo TA Klas na predbožični izlet v Trst.
Na predlog nekaj naših članov smo rezervirali  20 mest  na avtobusu za naše člane.
Do ponedeljka, 29. oktobra moramo sporočiti  TA KLAS  imena udeležencev, zato  prosim vse zainteresirane, da se obvezno do ponedeljka prijavite. Poznejše prijave ne bodo možne. Prijave kot običajno po naši povrati E- pošti ali na GSM 051 358 180

Z lepimi pozdravi! Danica

 

 

PREDBOŽIČNI IZLET  V  TRST
8.12. 2018  ob 6.00 z avtobusne postaje M. Sobota
 
Program izleta:
Vožnja v smeri Maribora, Celja, Ljubljane in Postojne, do mejnega prehoda Fernetiči, in naprej po Italiji. Prvi postanek bo pri dvorcu Miramare (iz 19. stol.). Avstrijski nadvojvoda Maksimilijan je dal zgraditi dvorec za svojo ženo Šarloto Belgijsko. Grad obdaja čudoviti park z redkimi eksotičnimi rastlinami, prekrasnimi kipi, drevoredi … Stoji tik ob morju in iz daljave ga lahko občudujemo kot iz filma. V gradu si lahko ogledate muzejsko zbirko (doplačilo). Zapeljali se bomo v središče mesta Trst, skupaj z vodnikom sledi ogled mesta. Mesto ima bogato zgodovino, očarljive mestne ulice, trge, mestno hišo, palačo stare Borze, gledališče Verdi, Canal Grande, osrednji trg Piazza dell Italia z vladno in občinsko palačo … Po ogledu se bomo prepustili prazničnemu vzdušju v centru mesta in se podali med stojnice, polne dobrot. Odhod iz Trsta predvidevamo ob 19.30.

Cena na osebo:  32,00 € pri udeležbi 45 in več potnikov,35,00 € pri udeležbi 40–44 potnikov,39,00 € pri udeležbi 35–39 potnikov. (V primeru večjega oz. manjšega števila potnikov se ustrezno preračuna.
                                               
Cena zajema: avtobusni prevoz, cestnino, parkirnino, zunanje oglede po programu, vodenje, osnovno nezgodno  zavarovanje potnikov, organizacijo izleta in DDV. Doplačilo za grad MIramare 8 evrov.