Domov    O nas    Kontakt
Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje
Bootstrap Slider
Širimo obzorja, združujemo ljudi!

9 Maj 2017 

LITERARNO-GLASBENI POPOLDAN

 

9. maja 2017 smo v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti preživeli prijeten popoldan z domačimi literarnimi ustvarjalkami. Pisateljice so dogodek pripravile ob svetovnem dnevu knjige in je že bil izveden v Lendavi. Naše srečanje smo naslovili »Podobe Pomurja v besedilih pomurskih ustvarjalk«.
Z nami so bile pesnica Olga Antič iz Križevcev pri Ljutomeru, ki piše pesmi tudi v prleškem narečju. Prijetno je bilo poslušati kako zvenijo njeni verzi v pravem domačem narečju.  
Pisateljica in pesnica Marija Šedivy iz Gornje Radgone je prebrala nekaj odlomkov iz svojih del. Zanimiva je bila pripoved, ki govori o kraju, ki ga ni na zemljevidu, pa vendar v resnici obstaja. 
Olga Paušič, pisateljica iz Lendave, je predstavila svoja literarna dela. Pred izidom je že njena šestnajsta knjiga. Prebrala je humoristični prispevek, ki se delno dotika današnjih političnih razmer.
Ivanka Klopčič Casar, naša članica in pisateljica, je prebrala odlomke, ki jih je objavljala v Košičevih zbornikih in so se nanašali na povojni čas, nekaj odlomkov pa je prebrala iz svojega zadnjega romana Naključni trk.
Literarni dogodek je s petjem prekmurskih ljudskih pesmi popestrila profesorica glasbe Tjaša Šimonka
           
                                                                                                                               Zapisala Danica Flisar

 

Priloge: