Domov    O nas    Kontakt
Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje
Bootstrap Slider
Širimo obzorja, združujemo ljudi!

Izobraževalni program : ZDRAVJE IN PREHRANA

 

V  mesecu oktobru smo pričeli s predavanji s področja zdrave prehrane in sicer je bila tema srečanj prehrana pri različnih vrstah bolezni.
Udeleženke predavanj smo se seznanile z veliko koristnih nasvetov, ki jih je potrebno upoštevati, ko imamo bolnika in kako njegovo prehrano usklajevati s prehrano ostalih članov družine. Poudarek je bil na vrsti prehrane pri posameznih boleznih, energijski vrednosti in tudi posameznih živilih.
Morda je v začetku tematika izgledala manj zanimivo, vendar temu ni bilo tako. Naša mentorica gospa Jolanda Prelec je znala predavanja popestriti z veliko koristnih nasvetov. Prav tako nam je povedala tudi veliko raznih receptov in tudi drugih zanimivosti pri pripravi posameznih jedi. Zanimivost in koristnost predavanj potrjuje tudi dejstvo, da smo se udeleženke pridno udeleževale vseh predavanj.  
Diabetes tipa 2 oziroma sladkorna bolezen je prisotna že v marsikaterem domu in na tem področju so nam bili vsi nasveti zelo dobrodošli. Veliko smo se naučili  o načrtovanju dietne prehrane, vsebnosti in kalorični vrednosti posameznih živil in tudi starejše kuharice  smo dobile veliko koristnih nasvetov o prehrani.
Predavanja smo zaključile  v mesecu decembru s prijetnim druženjem in si dnevom primerno zaželele prijetne praznike.
                                                                                                                           Zapisala: Irena Ferencek